Ga naar hoofdinhoud

Kun jij de digitale generatiekloof het hoofd bieden?


Categorie: Concreet Communicatie Coördinatie

Is dit jou de laatste tijd overkomen? Je bent bij een netwerkbijeenkomst en de volgende gespreksonderwerpen passeren de revue. Heb jij jouw customer journey al in kaart? Zo blij met onze nieuwe medewerker, enorm goed in disruptief denken. Sinds zijn komst hebben wij nu een moonshot. En dmp werkt goed he? Je kan eigenlijk niet meer zonder. Gebruiken jullie Buzzsumo nog niet? Enorme handige site. Wij overwegen om een abonnement te nemen.

Krijg jij tijdens zo’n gesprek een onrustig gevoel? Omdat je geen idee hebt wat deze termen inhouden, de website Buzzsumo niet kent en een medewerker die disruptief kan denken niet in jouw team aanwezig is? Word jij hier ook zo onzeker van? Krijg jij het gevoel dat je toch echt qua digitale kennis achterloopt?

De moed om te ondernemen kan je hierdoor in de schoenen zakken. Je kunt 2 dingen doen: 1. Denken het zit mijn tijd wel uit of;

of

2. Je laat je door deze informatie niet uit het veld slaan en gaat op onderzoek uit.

Op dit moment hebben de digitale ontwikkelingen op jouw sales & marketing activiteiten de grootste impact. De andere afdelingen in mindere mate of zelfs niet. Positief is, dat waar je vroeger met grote sales & marketing budgetten aan de slag moest, je nu met verschillende “gratis” marketing tools een heel eind komt om jouw klant te bereiken.

Ben jij een klein mkb bedrijf dan is dit jouw eerste voorsprong op grotere bedrijven. Waarom? Binnen jouw, over het algemeen kleinere klantengroep ben je sneller in staat om na te gaan hoe jouw prospect, klant en ambassadeur zich beweegt gedurende alle contactmomenten. Als je dit weet, kun je waar gewenst verbeteringen aanbrengen, zodat jouw klanten een optimale klantbeleving ervaren in een samenwerking met jou. Deze goede klantbeleving zorgt ervoor dat klanten tot aankoop overgaan, ambassadeur voor jouw product worden en indien gewenst tot herhalingsaankoop overgaan.

Moet jij iets doen als ondernemer?

Of je het leuk vindt of niet, maar je zult je moeten verdiepen in de digitale marketing wereld. Niet als expert, maar als generalist die weet wat er in de wereld gebeurd en hiervoor niet zijn/haar ogen sluit. Je kunt en hoeft niet tot in de kern te weten wat je met alle verschillende tools kunt doen. Je moet wel weten dat deze er zijn en ingezet kunnen worden om keuzes te maken.

Jij staat aan het roer en bepaalt de koers. De huidige generatie kloof is een digitale generatie kloof. En dit maakt het verschil voor jouw marketing afdeling van vroeger en nu. Dit is de reden dat je moet weten hoe de wereld van nu in elkaar zit, om jouw omzet van morgen veilig te stellen.

Zie het niet als een taak, maar als een enorme leuke inspirerende uitdaging dat je jouw bedrijf kan presenteren aan jouw klanten. Zorg ervoor dat je op de volgende netwerkbijeenkomst met een gerust gevoel kan luisteren naar anderen over onze nieuwe digitale wereld. Niet als expert, maar als ondernemer die concreet digitale keuzes voor zijn bedrijf kan maken.

Kan jij geen inzicht krijgen in de digitale mogelijkheden voor jouw bedrijf? Stuur mij een email of neem contact op. Laten wij samen kijken wat voor jouw bedrijf werkt.

Back To Top