Ga naar hoofdinhoud

Wanneer heb jij voor het laatst nieuws op jouw site geplaatst?

Het is november en het laatste nieuws op de website dateert van februari dit jaar. 

Alweer heeft de waan van de dag de laatste maanden de agenda beheerst. Het schrijven van nieuws vergt creativiteit in taal en beeldmateriaal en kost tijd. Inspiratie en tijd zijn niet altijd voorhanden, maar wel heel belangrijk om je bedrijf regelmatig onder de aandacht te brengen.

Wanneer je onderstaande 5 tips ter harte neemt, zul je zien dat actie reactie geeft.

1. Stel een jaarplanning op

Maak in Excel een overzicht. Zet horizontaal de maanden en weeknummers neer. Plaats verticaal de omschrijving van je actie. Door deze jaarplanning krijgt je inzicht hoe vaak je nieuws wilt en kunt plaatsen. Het geeft rust in je hoofd.

2. Maak een overzicht met mogelijke berichten

Kruip in de huid van je doelgroep. Wat zou jij willen weten over jou, je bedrijf, product. De volgende onderwerpen kunnen een nieuwsitem zijn. Waar wordt dit product gemaakt? Welke soorten zijn er? Hoe kan ik dit product gebruiken? Schrijf ideeën over mogelijke berichten in je Excel overzicht op. De volgorde van de items is niet van belang. Wanneer je echt geen inspiratie voor een onderwerp hebt, kun je hier mooi op terugvallen.

3. Maak met jezelf een afspraak in je agenda

Je zult merken dat je, door het maken van een afspraak in je agenda, rust creëert in je hoofd om te schrijven.

4. Laat je tekst aan anderen lezen

Een tekst maken is spannend en voor anderen schrijven helemaal. Deel deze eerst, voordat je het nieuws item plaatst, met mensen uit je omgeving. Vraag hen om jouw blog even taaltechnisch na te lezen. Zo ben je zeker dat je geen onnodige schrijffouten maakt.

5. Beeldmateriaal verzamelen

Beeld is altijd een goede ondersteuning bij je tekst. Een goede foto maken, is echter een vak apart. Wanneer er professioneel beeld (gemaakt door een fotograaf) aanwezig is, gebruik dit. Is het niet voorhanden, maak zelf een foto of zoek een bijpassend beeld.  Laat het plaatsen van je nieuws niet van dit laatste punt afhangen, dat zou echt jammer zijn.

Het toepassen van de 5 tips helpt, het werkt. Bezoekers van je site weten dat er actie is in jouw bedrijf. Er gebeurt wat en door dit te melden ontstaat er een reactie. Het zet jou of jouw bedrijf in beweging en zorgt ervoor dat je opvalt.

Vind je het ingewikkeld? Wil je van gedachte wisselen over het nieuws op jouw site? Stuur mij een email en ik neem contact met je op. Samen komen wij tot nieuws.

Back To Top